Билтен “СРЕТАЊА” Бр. 21

У овом броју

Реч уредника ♦ Есеј- Лара Дорин ♦ Заборављени песници ♦ Три глосна сонета – Мирослав Мишо Бакрач ♦ Тродимензионана поезија- Љубомир Вујовић  ♦ Лепота хаику поезије- Богољуб Т.Михајловић ♦ Орфејски висови Перице Пешића ♦ Миљено- Мирјана Стевовић ♦ Песничка будућност: Лана Шемић  ♦ Песничка будућност: Лука Максимовић ♦ Песничка будућност: Стеван Стојановић ♦ У огледалу прошлости ♦ Војвода Радомир Путник ♦ А.С.Пушкин –Клеветницима Русије ♦ Приче монаха-Драгиша Ераковић ♦ Епитафи песницима-Саша Мићковић ♦ Моје прве песме-Драгана Пршић Главашевић ♦ Најлепша љубавна песма – Константин Симонов ♦ Песници из дијаспоре ♦ Јасмина Густовсен ♦ Стваралаштво за децу - Власта Црнић ♦ Завичај у оку – поезија Бранислав Б. Ђинђовић ♦ Семберија кроз годишња доба – поезија Зорка Чордашевић ♦ Стваралаштво чланова УП ЧЕГАР ♦ Стваралаштво чланова УП ЧЕГАР ♦ Поезија: родољубива ♦ Љубавна ♦ Описна и мисаона ♦ За децу ♦ Искре ♦ Излог књижаре ♦

Песничка будућност: Лана Шемић

Лана Шемић

ЗАМИСЛИТЕ ЗВЕЗДАНО НЕБО

Замислите звездано небо,

И на њему месец жут.

Ту су му и другарице звезде

Зато никад није љут.

Замислите једну звезду,

Брзо, брзо, зачас,

Ту је она, да испуни по жељу

Свакоме од вас.

Њој никада није хладно,

Јер је љубав твоја греје,

И она те чува,

Да на тебе снег не веје.

Рећићу вам нешто.

Тамо високо, негде на крају,

Она и на небу чује дечју грају.

Бр. 20 ♦ Бр. 21 ♦ Бр. 22-23 ♦