Пројекти

Сусрет деце писаца и писаца за децу Ниш – 2011.

Удружење писаца ,,Чегар’’ Ниш сваке године, у мају, организује песничку манифестацију
Сусрет деце писаца и писаца за децу.
До сада су одржана три сусрета.
Организовање сусрета одвија се кроз три фазе:
- расписивање и обраду конкурса за најлепшу дечју песму и кратку причу;
- штампање билтена ,,Сретања’’ посвећеног дечјом стваралаштву и стваралаштву за децу;
- одржавање Сусрета деце писаца и писаца за децу.

Конкурс за 4.Сусрет деце писаца и писаца за децу расписан је и траје до 25. фебруара 2011. године.
Билтени Удружења писаца ,,Чегар’’ Ниш бројеви 3,4 и 6 посвећени су овим сусретима. У њима су објављени радови 92 аутора, ученика, и 17 писаца за децу. За Сусрете у мају 2011. године Удружење ће штампати Билтен број 8.

Одржавање Сусрета:

На досадашњим сусретима одзив ученика основних и средњих школа на конкурс био је веома добар. У просеку на конкурсе се јављало између 250 и 300 ученика. Број приспелих радова кретао се од 400 до 600. На конкурс су се јављали ученици из око 30 до 40 основних и средњих школа са територије целе Републике Србије. Жири Удружења писаца ,,Чегар’’ Ниш је вршио избор најбољих радова чији су аутори учествовали на Сусретима.

На Сусретима учешће је узимало од 3 до 10 писаца за децу.

Неки од аутора, учесника на конкурсима стално освајају најбоља места: Тања Илић, Димитровград; Мила Рашић, Ниш; Катарина Горчев, Димитровград; Лука Милетић, Куршумлија:, Милица Ђуровић, Куршумлија; Александар Пејчић, Малошиште; Теодора Цветановић, Бабушница; Сара Савићевић, Димитровград; Катарина Арсов, Димитровград; Младен Ивановић, Ниш; Данијел Лазић, Сврљиг, Јефимија, Наталија и Анастасија Коцић, Ниш и др.

Од дечјих песника стални учесници на Сусретиима су: Власта Ценић, Русомир Арсић, Вера Цветановић, Лела Стојановић, Чедомир Миљковић, Душанка Дишљенковић, Елизабета Георгиев и Аница Савић.

Тања Илић - Димитровград

СНАГА ЛОШИХ РЕЧИ